Praktijk voor baby- en ouderbegeleiding

 

Even voorstellen

 

Mijn naam is Wike Winter. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik ben sinds 2002 werkzaam op een kinderafdeling en sinds 2004 kinderverpleegkundige.

In mijn werk kom ik veel in contact met gezinnen die uit balans zijn geraakt door overmatig huilen van hun kindje. Deze kinderen worden behandeld als prikkelbare baby met ook een kijkje naar het lichamelijke gedeelte.

Het protocol dat we hanteren is gericht op doorbreken van een cirkel waardoor de balans wordt teruggebracht in het gezin. 

Ik vroeg me af of het niet mogelijk zou zijn de balans weer terug te brengen, zonder een ziekenhuisopname voor ouders en hun baby. Ik werd nieuwsgierig naar de mogelijkheden om een gezin met hun baby thuis te kunnen helpen. Ik ben van mening dat een gezond kindje niet in een ziekenhuis thuishoort.

Als babyconsulente kan ik in dit gedeelte veel betekenen. Vanaf het moment dat jullie het gevoel hebben de situatie niet meer te beheersen kan ik jullie ondersteunen.

De begeleiding die ik geef is een aanvulling op zorg die jullie al mogen ontvangen van het consultatiebureau, een huisarts of kinderarts. Ik kan contact opnemen met andere zorgverleners, dit altijd wanneer ouders dit willen. 

Naast babyconsulente ben ik docent Shantala babymassage.

 

 

Mijn motto; voel wat je ziet en zie wat je voelt. Leer je baby te begrijpen.

 

 

Opleidingen

2002 - HBO-verpleegkunde 
2004 - SpecialistischeVervolgopleiding Kinderverpleegkunde 
2008 - critical care peadiatrie
2015 - babyconsulent
2015 - docent Shantala Babymassage 

Cursussen

Naast bovengenoemde opleidingen heb ik veel curssusen gevolgd, te denken valt aan

  • borstvoeding
  • inbakeren
  • ontwikkelingsgerichte zorg
  • instructeur kinderreanimatie